afdeling gynaecologie & verloskunde

Spaarne Gasthuis

Ben je zwanger? Dan kies je zelf een verloskundigenpraktijk die jou begeleidt tijdens jouw zwangerschap en bij de bevalling. Heb je specialistische zorg nodig? Jouw verloskundige of huisarts verwijst je door naar de gynaecoloog in het ziekenhuis. De gynaecologen van het Spaarne Gasthuis werken nauw samen met verloskundigen uit de regio.

Spreekuurlocaties

Haarlem Zuid
Boerhaavelaan 22, 2035 RC Haarlem
polikliniek: (023) 224 0060
verpleegafdeling: (023) 224 03 80
route verpleegafdeling: bouwdeel 1, 2 en 3, etage 3 (via lifthal A)

Hoofddorp
Spaarnepoort 1, 2134 TM Hoofddorp
polikliniek: (023) 224 0060

website: www.spaarnegasthuis.nl

Bevallen in het ziekenhuis

Ben je onder controle van een verloskundige? Dan kies je zelf of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen. Ga jij in het ziekenhuis bevallen met begeleiding van je eigen verloskundige? Dan kan dat in het Vrouw & Kind centrum in het Spaarne Gasthuis in Haarlem Zuid. Naast de begeleiding door je verloskundige ontvang je tijdens je bevalling zorg van een kraamverzorgende van Rondom Zwanger. Ook bij een thuisbevalling zal je verloskundige een kraamverzorgende oproepen uit de groep van Rondom Zwanger.

Als je onder controle bent van een gynaecoloog, dan beval je altijd in het ziekenhuis. Tijdens je bevalling in het Vrouw & Kind centrum staat een team van deskundigen voor je klaar. Meer lezen over zwangerschap en bevallen bij Spaarne Gasthuis? Bekijk de informatie over de afdeling verloskunde.

Vrouw en Kind Centrum

Door alle zorg rond de geboorte op 1 locatie samen te brengen kunnen we de kwaliteit van onze zorg verder verbeteren. In het Vrouw & Kind centrum zitten de kinderafdeling en de geboortezorg (geïntegreerde verloskunde en de neonatologie-afdeling) dicht bij elkaar. Gynaecologen, verloskundigen, kraamzorg en kinderartsen werken daar intensief samen aan goed op elkaar afgestemde zorg.

Het nieuwe Vrouw & kind centrum heeft onder meer 16 bevalsuites, 8 neonatologiesuites en 28 gecombineerde kraam-neonatologie suites. In het Vrouw & Kind centrum werken we met de filosofie van gezinsgerichte zorg. Dat betekent dat moeder en kind na de bevalling niet meer van elkaar gescheiden worden. Ook niet als moeder of kind extra zorg nodig heeft. Ook op de kinderafdeling betrekken we de ouders zo veel mogelijk bij de zorg en kunnen zij altijd blijven slapen.

© Copyright - rondom zwanger