Veel gestelde vragen

Ik ben zwanger, wat nu?

Wanneer je een positieve zwangerschapstest hebt, kun je je aanmelden bij 1 van de verloskundigenpraktijken. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier [link]. Je kunt ook de  verloskundigenpraktijk van jouw keuze rechtstreeks bellen. Vervolgens krijg je een afspraak voor een intake gesprek. Meld je ook aan voor kraamzorg.

Ik heb een medische indicatie, moet ik dan toch een afspraak maken bij de verloskundige?

Ja, ook met een medische indicatie begin je met een intakegesprek bij de verloskundige. Na het intakegesprek stelt de verloskundige samen met de gynaecoloog een zorgpad op.  Aan de hand van dit zorgpad wordt duidelijk hoe de zorg precies eruit ziet.

Heb ik er zelf invloed op hoe mijn zorgpad er uit komt te zien?

Jazeker, het zorgpad wordt opgesteld samen met de verloskundige, de gynaecoloog en jijzelf.

De verloskundigenpraktijk waar ik mij aan wil melden, staat niet op de website. Kan ik me daar dan niet bij aanmelden?

Het staat vrij om een verloskundigenpraktijk te kiezen welke jij wilt. Het kan zijn dat een verloskundigenpraktijk die niet op de website staat, niet (geheel) werkt volgens de afspraken binnen Rondom Zwanger.

De kraamzorgorganisatie waar ik me aan wil melden, staat niet op de website. Kan ik me daar dan niet bij aanmelden?

Het staat vrij om een kraamzorgorganisatie te kiezen welke jij wilt. Het kan zijn dat een kraamzorgorganisatie die niet op de website staat, niet (geheel) werkt volgens de afspraken binnen Rondom Zwanger.