In vier stappen naar de juiste zorg.

Hoe werkt Rondom Zwanger?

Onder zorgverleners vind je alle deelnemende verloskundigenpraktijken. Kies uit het overzicht een praktijk. Een praktijk bij jou in de buurt of een praktijk die bij jou past. Heb je een keuze gemaakt? Meld je dan aan voor verloskundige zorg via het aanmeldformulier.

Stap 1

Kies een verloskundigenpraktijk

Stap 2

Intakegesprek met de verloskundige

Als je rond 8 weken zwanger bent, heb je het eerste intakegesprek bij de verloskundigenpraktijk. Ook wanneer je al weet dat je onder controle komt van een gynaecoloog. Tijdens de intake neemt de verloskundige een vragenlijst met je door. De vragen gaan onder andere over jouw medische voorgeschiedenis en eventuele erfelijke aandoeningen in de familie. Je krijgt tijdens dat gesprek ook advies over voeding en leefstijl tijdens je zwangerschap.

De vragenlijst die je samen met de verloskundige hebt ingevuld bespreken de gynaecologen en verloskundigen samen. Wanneer er een medische indicatie is, overlegt de verloskundige direct na de intake met de gynaecoloog. Wanneer het nodig is, regelt de verloskundige voor jou een vervolgafspraak bij de gynaecoloog in het Spaarne Gasthuis.

De gynaecoloog of verloskundige stelt samen met jou jouw persoonlijke zorgpad op. Je kunt dit zorgpad zien als de ‘routeplanner’ van je zwangerschap. Er staat in wanneer en waar je welke controles en onderzoeken hebt.

Jouw zorgpad is afgestemd op informatie die we al over jou hebben:  over jouw gezondheid en die van je partner en familie een rol. En ook hoe  eerdere zwangerschappen en bevallingen zijn gegaan. Soms zijn extra onderzoeken nodig om jouw zwangerschap zo goed mogelijk in de gaten te houden, bijvoorbeeld een bloedonderzoek of echoscopisch onderzoek.

Stap 3

Jouw persoonlijke zorgpad

Stap 4

Meld je aan bij de kraamzorg

Al aan het begin van de zwangerschap is het ook belangrijk je aan te melden bij een kraamzorgorganisatie. Het beste moment is na de termijnecho en voordat je 16 weken zwanger bent. Kraamzorg komt bij je thuis om je te helpen, nadat je bevallen bent.

© Copyright - rondom zwanger