Hulp bij borstvoeding geven, in het ziekenhuis en thuis

Op de geboorte afdeling van het Spaarne Gasthuis werken lactatiekundigen. Een lactatiekundige is gespecialiseerd in de begeleiding bij borstvoeding. Zij geeft advies, helpt en ondersteunt bij het geven van borstvoeding. De lactatiekundige is aanwezig op de afdeling van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 tot 12.00 uur.

Voorlichtingsavonden

De lactatiekundigen organiseren ook voorlichtingsavonden voor jou en je partner over het geven van borstvoeding. Aanmelden kan via: www.spaarnegasthuis.nl.

Bevallen

Ben je bevallen en heeft de start van borstvoeding bij jou extra aandacht nodig? Bijvoorbeeld omdat het aanleggen nog niet lukt of omdat je baby te vroeggeboren is? Dan kan de lactatiekundige je in het ziekenhuis bezoeken. Zij kijkt mee als je borstvoeding geeft en maakt samen met jou een plan en adviseert bij het kolven.

Weer thuis

Ben je thuis met je baby? Dan kun je in de kraamperiode je vragen over borstvoeding stellen aan je kraamverzorgende en je verloskundige. Heb je meer gespecialiseerde begeleiding nodig? Dan kun je op www.borstvoedinghaarlem.nl alle lactatiekundigen vinden die werken bij jou in de buurt. Een lactatiekundige kan dan bij jou thuis langskomen.

Een borstkolf nodig?

Heb je een borstkolf nodig? Dan kun je de borstkolven van het ziekenhuis gebruiken. Heb je thuis een kolf nodig? Dan kun je er een huren vanuit het ziekenhuis. Via www.momtobee.nl kun je dan een borstkolf met bijbehorende set bestellen en online afrekenen. Je krijgt hiervan een bevestigingsmail met daarin een ordernummer. Neem deze mail mee als je de kolf komt ophalen op afdeling 1-3, unit A van locatie Haarlem Zuid.

Belangrijk: Heb je de kolf niet meer nodig? Meld deze dan af via: info@momtobee.nl. De borstkolf wordt dan bij je thuis opgehaald.

Op www.borstvoedinghaarlem.nl vind je alle verkoop- en verhuurpunten voor borstkolven en artikelen voor borstvoeding geven.

Mamacafé

Ben je nog zwanger of kom je met je baby? Je bent van harte welkom in het Mamacafé. Hier kun je andere moeders ontmoeten die ook borstvoeding (gaan) geven. Er is altijd een lactatiekundige aanwezig om je vragen te beantwoorden. Op www.borstvoedinghaarlem.nl kun je zien wanneer, waar en hoe laat het Mamacafé is. Het Mamacafé is gratis. De koffie en thee moet je zelf betalen.

Contact

Heb je vragen over het geven van borstvoeding? Maak dan een afspraak met de lactatiekundigen via telefoonnummer (023) 224 0928. De lactatiekundigen zijn op de afdeling van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur. Je kunt ook een mail sturen naar lactatiekundige@spaarnegasthuis.nl.

Websites over borstvoeding

www.borstvoedinghaarlem.nl

www.lalecheleague.nl

www.borstvoeding.com

 

download hier de pdf.